Вторник,

Кънев: Време е ВСС да подаде оставка

От: Администратор -
Кънев: Време е ВСС да подаде оставка
A
A
A

София. "Време е Висшият съдебен съвет да подаде оставка. Тя е задължителното начало на процесите на изчистване на правосъдната система в страната". Това заяви съпредседателят на Реформаторски блок Радан Кънев в сутрешния блок на бТВ.

„Ако нямаме смелостта да изхвърлим гнилите ябълки в съдебната система, тогава нямаме място във властта", обясни той.

„Става дума за нетърпима ситуация и има нужда от незабавни и дълбоки реформи", изтъкна лидерът на ДСБ. И припомни, че от РБ са първите, които са настоявали за реформи в системата като цяло.

„Нека да спрем с диагнозата и да започнем с лечението", каза Кънев за проблемите в съдебната система. Той уточни, че те поставят в зависимост хората, съсипват семейства и стотици хиляди фирми и кариери.

Няма пазарна икономика, която да дава плодове, ако няма правосъдие", каза още представителят на РБ. Той бе категоричен, че срастването между политическа, икономическата власт и съдебна власт е най-големият проблем.

Съдебната система е независима, но не трябва да премълчаваме проблемите в нея, обясни още Радан Кънев. И уточни, че сме свидетели на пълната ѝ безстопанственост".

И политиците, и гражданите трябва да поемат отговорност за промените в съдебната система, изтъкна Кънев.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички