Кънев: Реформаторите сме остри конкуренти с ГЕРБ

Кънев: Реформаторите сме остри конкуренти с ГЕРБ | StandartNews.com

София. "Моята работа е Бойко Борисов да не е лидер на десницата", заяви в ефира на бТВ Радан Кънев, председател на ДСБ и говорител на Реформаторския блок. Той обясни, че ГЕРБ не е истинска дясна партия според това, което показва. "ГЕРБ носи в себе си белези на еднопартиен режим, който твърди, че е антикомунистически, обаче упражнява тотален контрол върху бизнеса и правосъдието", посочи Радан Кънев. „Това не е нашата десница", заяви той. "Ние сме много остри конкуренти с ГЕРБ", посочи говорителят на Реформаторския блок. 

 

"За съжаление сме единствена алтернатива в днешна България. Ние не сме сбъркали посока, а социалистическата партия сбърка посоката и направиха всичко възможно да опорочат посоката. Коя посока е сбъркана, това поставихме като въпрос на събирането си в събота. Посоката към Европа ли е сбъркана. Посоката към пазарна икономика ли е сбъркана", заяви Радан Кънев. Според него посоката е всяко семейство да може да се издържа с бизнес.

 

В средите на ДПС и БСП има много голяма нужда от ревизия, каза Радан Кънев. По думите му правосъдието е трайно нереформирана структура, а БСП и ДПС се борят със зъби и нокти да седим, където сме в правосъдието.

 

"В България протестните настроения съществуват, но те вече се фокусират върху изборите. Десницата винаги е водела големите движения за промените в България. Това е нейната съдба", коментира председателят на ДСБ. "Няма промяна, защото десницата се раздели. Всеки политик в България има огромен проблем в доверието, заради много злоупотреби. Намаляването на доверието в десницата се дължи до голяма степен на разделението през годините. Ние се борим да преодолеем разцеплението, което лиши десницата в България от единство. Ние сме единствената реформаторска сила в България", заяви Радан Кънев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай