Кънев: Парламентът трябва да стигне до консенсус за "Южен поток"

Кънев: Парламентът трябва да стигне до консенсус за "Южен поток" | StandartNews.com

София. Българският парламент може и трябва стигне до консенсус по темата с "Южен поток". Това заяви пред журналисти в Народното събрание съпредседателят на ПГ на Реформаторски блок Радан Кънев.

Добрият изход е мнозинството да бъде запазено в сегашния си вид. Видяхте едно ключово гласуване, което ГЕРБ, РБ, ПФ с много малко мнозинство отхвърлиха една меко казано унизителна декларация. Винаги има цена в политиката, допълни той.

Многократно сме виждали БСП да обслужва чужди интереси по тази тема и ми е трудно да си представя, че ще имаме обща декларация. Многократно сме казвали, че имаме важен принцип, от който не отстъпваме, а именно хора заради техния етнос и религия да бъдат ограничавани в обществената, политическата си работа или административното си развитие", заяви Кънев.

„Уместно е да проведем разговори с дейците на културата, които ще протестират днес срещу Слави Бинев. С много дълбоки резерви се отнасям към назначението на Слави Бинев, но в интерес на истината този тип гласувания, които са за комисии и се гласуват с консенсус дават една представителна картина на българския парламент. Тя може никак да не ни радва, но отразява вота на гражданите", каза още Радан Кънев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай