Кандидат-съветници от ГЕРБ представиха уникалния проект в Бургас

Кандидат-съветници от ГЕРБ представиха уникалния проект в Бургас | StandartNews.com

Футуристичен пешеходен надлез ще бъде изграден над оживеното кръстовище "Трапезица" в Бургас, което е едно от най-натоварените. Преди това самото кръстовище ще бъде преустроено в кръгово, с нова организация на движение. Амбициозният проект ще облекчи преминаването в тази инфарктна част на града. Градежът вече е стартирал с бързи темпове. Започва и строителството на четири пешеходни надлеза, които ще бъдат оборудвани с модерни асансьори. Кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-Бургас Костантин Луков, Живко Димитров, Тина Писарова и Стиляна Атанасова провериха на място как се работи по цялостната реконструкция на кръстовище „Трапезица" и презентираха уникалния проект.

„В момента се изграждат четирите стълба на пешеходните надлези. Съоръженията ще бъдат оборудвани с асансьори, които да се ползват от трудноподвижни хора, хора с инвалидни колички, майки с бебешки колички, както и от велосипедисти", коментира Костантин Луков.

Пешеходни надлези 1 и 2 са свързани и ще осигуряват пресичане на ниво бул. "Тодор Александров" от ж.к. "Братя Миладинови" към Индустриална зона и ул. "Струга" - от ж.к. "Братя Миладинови" към Индустриална зона. Те ще минават над новото кръстовище „Трапезица".

Пешеходни надлези 3 и 4 също са свързани. Те ще осигуряват пресичане на ниво бул. "Стефан Стамболов" /от ж.к. "Изгрев" към ж.к. "Славейков"/ и бул. "Никола Петков" /от ж.к. "Зорница" към ж.к. "Изгрев"/.
Конструкцията на пасарелките е максимално лека и позволява преместването на големи подпорни разстояния с минимален брой и минимални размери на подпорите.

Централната част, която свързва мостовете, както и 4-те комуникационни ядра, са с бетонова конструкция. Мостовете са метални ферми, които стъпват директно върху бетоновата конструкция.

Основен принцип е търсенето на хармония между бетоновите подпори и леката метална пасарелка върху тях. Във връзка с осигуряване на маршрут на извънгабаритни товари по ул. „Одрин", два участъка от пасарелките са с възможност за демонтиране, така, че да могат да се преместят временно в случай на нужда.

Изграждането на новите пешеходни надлези ще предотврати инцидентите с пешеходци и ще облекчи значително автомобилния трафик. През лятото, точно този пътен участък, е изключително натоварен.
Строителните дейности, които текат в момента създават неудобство на бургазлии. Кандидатите за общински съветници призоваха съгражданите си за търпение, докато модерното съоръжение бъде завършено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай