Четвъртък,

Камерън: Да разбием ДАЕШ

От: Администратор -
2964
Камерън: Да разбием ДАЕШ
A
A
A

Необходими са сериозни мерки срещу терористичната заплаха и по-силен обмен на информация за списъците на пътници. Това заяви на пресконференция британския премиер Дейвид Камерън след срещата си с премиера Бойко Борисов.

Той настоя да бъде разбита ДАЕШ (съкращение на арабски език на старото име на ИД - "Ислямска държава в Ирак и Леванта").

Отчитам добрите резултати на Бойко Борисов като министър-председател, продължи той.

„Много е приятно да съм тук в София – първото ми посещение като премиер. Взаимоотношенията ни имат значение за нашата сигурност и благоденствие. Нашите въоръжени сили се обучават заедно. Участвахме в две учения. Търговските ни отношения се повишиха с 9%. Обсъждахме как да реформираме ЕС, за да стане по-конкурентоспособен. Говорихме как да се борим с миграцията и тероризма", заяви Камерън.

Той уточни, че по европейската реформа би искал да могат да подпишат споразумение за свободна търговия като това между ЕС и Виетнам.

„Бих искал да работим по въпроси като суверенитета, управлението и икономиката. По-късно този месец ще имаме възможност да ги обсъдим. Необходимо е да има основни и правнозадължителни изменения. Няма да се договорим отведнъж, но очаквам да постигнем съгласие през декември", уточни Камерън.

Той подчерта, че няма да отпуснат газта.

„По въпроса за миграцията – въпросът е как да укрепим външните граници на ЕС. Обединеното кралство има важно участие и по всички тези въпроси. Предоставяме 1,1 млрд. лири в подкрепа на Сирия. Утре ще посетя вашата граница. Много ясно се изказвате в ЕС по тези въпроси. Говорихме за терористичната заплаха – необходим е по-силен обмен на информация", каза още Дейвид Камерън.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички