Камата щял да води евролистата на БАСТА

Камата щял да води евролистата на БАСТА | StandartNews.com

Стара Загора. Партията на отцепниците от ГЕРБ – БАСТА, е гласяла за водач на листата си за евроизборите Христо Стоичков. Това разкрива бившият старозагорски губернатор Недялко Недялков, член на Съвета на ветераните на партията в местния в. „Национална бизнес поща".

Ангажиментите на Камата към една отвъдокеанска телевизия, за която той щял да коментира световното първенство по футбол това лято в Бразилия, обаче му попречили да изпълни обещанието си към своите приятели от БАСТА. Както е известно, Камата е много близък с един от основателите на партията – етрополецът Емил Димитров. Познават се и със самия Недялков още от времето, когато той бе съдия по футбол в майсторската ни група.

След отказа на Стоичков листата на кандидатите за евродепутати на БАСТА най-вероятно щял оглави бившият земеделски министър Мирослав Найденов. „Евроизборите не са нашите избори, ние сме млада форрмация, искаме да проверим електоралната си подкрепа", посочва скромните амбиции на партията Недялков. Той опровергава слуховете, че щял да последвал колегите си Павел Димитров от Варна, Иван Петров от Хасково и Константин Хаджигаев от Благоевград, които вкупом се вляха в партията на Николай Бареков „България без цензура". Според ексстарозагорския управител ставало дума за тяхно лично рашение, което не се подкрепяло от всички членове на БАСТА в тези градове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай