Събота,

Калина Константинова проговори ще даде ли оставка

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
2995
Калина Константинова проговори ще даде ли оставка
A
A
A

Вицепремиерът Калина Константинова не вижда никаква причина да подава своята оставка, защото оставка се подава, когато работата не е свършена. Това заяви самата тя в интервю за бТВ след кризата с преместването на украинските бежанци.

Според Константинова със смяна на плана с малко повече напрежение реално задачата е изпълнена. Всички хора, които имаха нужда от подслон и храна, са го намерили, добави тя.

През седмицата Константинова се извини за изказването си за преместване на бежанци в буферни центрове.

"Бих искала да поднеса своето извинение на онези български и украински граждани, които са се почувствали засегнати от думите ми. Това не е била моята цел", каза тя каза от трибуната на Народното събрание при изслушване пред депутатите относно разселването на бягащите от войната в Украйна.

По думите й не е грешка, че бежанци са били в началото настанени в хотели.

Заявката беше, че 10 000 ще бъдат преместени, обясни Константинова.

В момента 24 000 са останали в хотелите по програмата за 15 лв. на ден, каза още вицепремиерът.

В цяла Европа в края на месец май имаше негативна тенденция, т.е. има отлив на бягащи от войната към Украйна. Около 30 000 бежанци се изнесоха обратно, обясни тя.

Константинова коментира и че ще има мярка, свързана със заетостта на бежанците, при която държавата ще отдели около 46 милиона лева. Най-много търсене има в туристическия бранш, добави тя.

Според нея задачата по преместването на бежанците е приключила и сега предстои да се пристъпи към интеграцията на бягащите от войната.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички