Калина Константинова проговори ще даде ли оставка

През седмицата Константинова се извини за изказването си за преместване на бежанци

Калина Константинова проговори ще даде ли оставка | StandartNews.com

Вицепремиерът Калина Константинова не вижда никаква причина да подава своята оставка, защото оставка се подава, когато работата не е свършена. Това заяви самата тя в интервю за бТВ след кризата с преместването на украинските бежанци.

Според Константинова със смяна на плана с малко повече напрежение реално задачата е изпълнена. Всички хора, които имаха нужда от подслон и храна, са го намерили, добави тя.

През седмицата Константинова се извини за изказването си за преместване на бежанци в буферни центрове.

"Бих искала да поднеса своето извинение на онези български и украински граждани, които са се почувствали засегнати от думите ми. Това не е била моята цел", каза тя каза от трибуната на Народното събрание при изслушване пред депутатите относно разселването на бягащите от войната в Украйна.

По думите й не е грешка, че бежанци са били в началото настанени в хотели.

Заявката беше, че 10 000 ще бъдат преместени, обясни Константинова.

В момента 24 000 са останали в хотелите по програмата за 15 лв. на ден, каза още вицепремиерът.

В цяла Европа в края на месец май имаше негативна тенденция, т.е. има отлив на бягащи от войната към Украйна. Около 30 000 бежанци се изнесоха обратно, обясни тя.

Константинова коментира и че ще има мярка, свързана със заетостта на бежанците, при която държавата ще отдели около 46 милиона лева. Най-много търсене има в туристическия бранш, добави тя.

Според нея задачата по преместването на бежанците е приключила и сега предстои да се пристъпи към интеграцията на бягащите от войната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай