Калфин пита Рийс за US визите и пенсиите

Калфин пита Рийс за US визите и пенсиите | StandartNews.com

Старт на преговори за подписване на двустранната спогодба за социална сигурност между България и САЩ, облекчаване на визовия режим за българи и прозрачност на преговорите по Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции, поиска вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин от посланика на САЩ Марси Рийс.

По време на срещата министърът запозна посланика с приоритетите на министерството - предстоящата пенсионна реформа, намаляване на младежката безработица и подобряване на мерките за социално включване. Калфин обаче е обърнал внимание на ускоряване на подготовката за подписване на двустранната спогодба за социална сигурност със САЩ. Тя ще даде възможност на много български граждани, които живеят в Щатите, да се пенсионират, като се признава стажът им в двете страни. "Забавянето на подобно споразумение, съчетано с наличието на визов режим, не са в духа на партньорските отношения между двете страни", е подчертал Калфин.

Посланик Рийс е проявила интерес към мерките за ограничаване на трафика на хора и реинтегрирането на неговите жертви, към подпомагането на децата в риск и към мерките за интеграция на бежанците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай