Какво прави Габровски? Разкритие от Демерджиев

Той коментира и отказа, който получихме за Шенген

Какво прави Габровски? Разкритие от Демерджиев | StandartNews.com

Вицепремиерът в служебния кабинет Иван Демерджиев обяви в ефира на „Събуди се”, че има информация, че от редиците на МВР кандидат-премиерът Николай Габровски търси вътрешен министър. Самият той обаче не е получавал покана, а и подчерта, че не би приел. Демерджиев разясни, че в редиците „сигурно е имало покани”, но доколкото знае те не са приети.

Във връзка с отказа, който България получи да влезе в Шенген, според Демерджиев Европейският съюз сам си е нанесъл шамар. „С това решение Европа унизи себе си и показа, че не е способна да прилага собствените си правила. За тези месеци от август насам е свършена много работа. Това го потвърдиха директорът на Frontex и еврокомисарят Илва Йохансон”, коментира силовият министър.

Според него трябва да се поддържа диалогът с Австрия и Нидерландия. „Поканил съм екипи и на двете държави да дойдат на границата и да видят как се случват практическите действия по опазването ѝ. Тази граница е най-тежката сухопътна на Европейския съюз. Австрия заяви желание и ангажимент да изпрати свои сили. Нидерландия заема пасивна позиция”, посочи още Демерджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай