Костадинов ироничен. Коментира с виц ракетата в Полша

1% е вероятността тя да е "бомбардирала полски трактор, смята лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов

Костадинов ироничен. Коментира с виц ракетата в Полша | StandartNews.com

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се въздържа да изрази солидарност към Полша по повод на падналата вчера ракета близо до украинската граница, която уби двама души.

"Солидарност за какво - че една ракета е заблудена, независимо дали е руска или украинска 99% е вероятността да е заблудена. Другият 1% остава вероятност украинците или руснаците нарочно да са изстреляли ракета, за да "бомбардират полския трактор", иронизира Костадинов, припомняйки стария виц за мирно орящия руски трактор, нападнат от китайските военни сили, който отвърнал с огън.

"Мисля, че това е по-скоро невероятно, отколкото да е възможно. Солидарност за това, че някаква заблудена, независимо дали е руска или украинска, ракета е "ударила трактор" в Полша няма смисъл да изразяваме", заяви Костадинов. И припомни, че и на нас не ни беше изразена солидарност, когато къщата в Горна баня беше бомбардирана. "Не солидарност дори извинение не получихме тогава", заяви лидерът на "Възраждане".

По тази причина той определи инцидента като нещо, което не е изненадващо. И настоя все пак да се разбере дали ракетата е изстреляна от руските или от украинските въоръжени сили.

Костадинов смята, че докато военните действия не се приближат до Дунавската делта и руснаците не започнат активни действия за овладяване на все още остатъчното украинско Черноморие рискове за България няма да има. Но дори и след това рисковете ще бъдат минимални, защото и "да стигнат до делтата, оттам до българската граница има 180 км, тоест, рискът е по-голям за Румъния", заключи лидерът на "Възраждане"..

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай