Какъв трябва да е премиерът? Говори Балабанов

От ИТН са готови да водят преговори, ако третият мандат бъде връчен на тях

Какъв трябва да е премиерът? Говори Балабанов | StandartNews.com

Станислав Балабанов каза какъв трябва да е следващият министър-председател на България. По думите му премиерът трябва да бъде обединяваща фигура, приета от всички формации, за да може спокойно да ръководи екипа в Министерския съвет. "За нас не е морално постът министър-председател да бъде заеман от Кирил Петков и Асен Василев", заяви депутатът от ИТН

"Най-добре и за нас е да има по-скоро експертен кабинет с хора, които наистина ще свършат тази работа за конкретен срок от време, а не сега да тласкаме държавата към поредната криза", заяви Балабанов във връзка с реализацията на третия мандат. Той коментира предложението на "Демократична България" за предимно експертен кабинет. 

Въпросът е президентът на кого ще връчи мандата, коментира депутатът и добави, че ИТН като един диалогичен партньор ще очаква да чуе партньорите си от "Продължаваме Промяната", "БСП за България" и "Демократична България". Той коментира, че въпросната четворна коалиция е падналала по обективни причини. Балабанов визира конкретно "лошо управление" на тези, които носят отговорност - начело в Министерския съвет. 

"Виждате, че падна заради една конкретна личност, която беше доскоро министър-председател", коментира Станислав Балабанов, цитира БТА. 

"Демократичен е пътят, по който влизаме от избори в избори, но на фона на войната и на фона и на кризите, които ни заобикалят, логично е да видим имаме ли въобще шанс да направим нещо за българското общество или вкарваме българското общество в спирала от избори", заяви Балабанов. 

От ИТН са готови да водят преговори, ако третият мандат бъде връчен на тях. В крайна сметка това е решение на президента Румен Радев, нека да видим къде отива мандатът. Казахме какви са вариантите, дойде ли при нас – сядаме и преговаряме с всички, с изключение на ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“, добави Балабанов.

Ако мандатът иде при "Демократична България", тогава, по думите на депутата, те ще носят отговорността да водят преговори с останалите политически формации. 

В крайна сметка виновен ще е този, който ще тласне държавата към избори. Единствените, които говорят в тази посока, извън опозицията, в момента са „Продължаваме Промяната“. В крайна сметка, ако стигнем до избори, каквато е демократичната процедура, без притеснение ще се явим на тях, коментира Балабанов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай