Сряда,

Как Тошко Йорданов нарича политика, който пита татьо си какво да прави

От: Стандарт -
1628
Как Тошко Йорданов нарича политика, който пита татьо си какво да прави
A
A
A

"Слави Трифонов никога не е абдикирал от ангажиментите си, в момента по-правилното е той да води две листи. Няма проблем, защото законът го позволява - други политически лица също водят по две листи", това каза зам.-председателят на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов в сутрешния блок на БНТ.

"Когато влезнем в следващия парламент ще направим всичко възможно да има работещ кабинет. В последния парламент отново имаше непримиримост между партиите, но заради практичния подход на ИТН имаше правителство. След това гледахме един унизителен период, в който се нагледахме на какво ли не", посочи той.

По неговите думи "българската политика е изключително лицемерна гняс".

"Винаги сме казвали истината. Както по-рано за Бойко Борисов, така и впоследствие за "Демократична България" (ДБ) и "Продължаваме промяната" (ПП)", каза той и добави: "Когато губиш уважение към партньорите си, те се превръщат в "Кирчовци и ПП-та".

"Какво уважение да имам към някой, който пита баща си за политическите решения", каза Йорданов за влошаването на отношенията с ПП и Кирил Петков. "40 и кусур годишен мъж да пита татьо си какво да прави - това е тежък инфантилизъм", добави още той.

За Ива Митева и Каримански

"Аз ги доведох и двамата. Всеки човек има глава на раменете си и свободата да решава. Има хора, които са отборни играчи, но има и други, които гледат на отбора си като на стъпало, нямам друго какво да кажа", обясни той.

"Дали ще има кабинет?"... Нека минат изборите. Има си врачки за тази работа", каза Йорданов, който за пореден път изрази силно съмнение в последните изборни резултати и данните, които се отрежат на ИТН.

"Свиленски в пленарна зала обясни как има вариант, да им помогнат машините", припомни той, и добави, че "информационно обслужване е черна дупка, но този път това няма да е така".

"Американците по-скоро закъсняха с новия списък по "Магнитски" и посочването на името на Влади Горанов. Сериозни въпроси трябва да си задават и ГЕРБ и БСП", каза още Йорданов.

"Политическите еднодневки само засилват ефекта на политическата сатира", завърши зам.-председателят на ИТН.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията