Кадиев: БСП става лидерска партия

Кадиев: БСП става лидерска партия | StandartNews.com

София. БСП трябва да се промени отвътре, защото отиват към варианта лидерска партия, което не е добре, заяви червения депутат Георги Кадиев в ефира на Нова ТВ.

Той коментира казуса с назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС с думите, че историята е останала незавършена. "Някой наистина трябва да понесе отговорността. Когато направиш такава грешка, влизаш в категорията на хората, които са влезли във властта с нечисти цели. Трябва да стане ясно на кого е предложението. Това е жизнено определящо не само за БСП, но и за ДПС", заяви Кадиев. 

По думите му, ако в БСП наистина са били притиснати от ДПС да подкрепят кандидатурата или да загубят парламентарната подкрепа, то е трябвало да откажат подкрепата за кабинета от страна на партията на Местан. "Ако ДПС поставя такива условия, за да подкрепят правителството, по добре да отиваме на избори. Партия като БСП не може да си позволи такова нещо", смята Георги Кадиев.

Относно подкрепата от страна на "Атака", червеният депутат каза, че в политическата план цената, която БСП плаща за тази подкрепа, е много тежка и ще проличи във времето. "Не мисля обаче, че се плаща във финансов аспект", каза той.

Кадиев призова към обединение на държавните институции в името на обединението на нацията. По думите му президентът Росен Плевнелиев има своите грешки и още в началото на мандата на правителството е заел страна. Атаката срещу него обаче била прибързана. "Когато нацията е разединена, политиците трябва да я обединяват. Когато хората са обединени, ние политиците можем да се караме. В този смисъл атаката срещу институцията президентство е неприемлива и аз бих я спрял моментално", заяви Георги Кадиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай