Кабинетът скастри работодателите за конфликтите със синдикати и работници

Падането на клас "прослужено време" ще се обсъжда през есента

Кабинетът скастри работодателите за конфликтите със синдикати и работници | StandartNews.com

Правителството привика работодателите, за да ги разкритикува за обидите към синдикати и работници. Вече седмица продължават нападките от двете посоки по повод искането на работодателските организация класът за прослужено време да отпадне. Неговото бъдеще обаче няма да се обсъжда сега, а през есента.

На среща при премиера Бойко Борисов с участието на вицето му Валери Симеонов и финансовия министър Владислав Горанов властта е скастрила бизнеса, че обидите трябва да престанат.

"Обидите, личностните нападки, високият тон в ефира и извън камерите не е подходящият и помолихме да седнем в тристранния формат и да върнем нормалния тон за дебат. Ясно е, че има теми, по които никога няма да се разберат", заяви финансовият министър Владислав Горанов.

"Това, което ние ще направим, е да седнем и да водим диалога. Да, направи ни лошо впечатление и премиерът го сподели, че не ни харесва, коментира той изказванията от вчера на работодателите, че синдикатите трябва да се затрият, а работниците у нас са търтеи. Заразяват се от политиците, взимат лош пример от нас, помолихме ги да не вземат лошия пример, каза той по адрес на бизнес и синдикати.

Горанов отново повтори, че отпадането на парите за прослужено време, които са трън в петата на работодателите, понеже дискриминарила младите квалифицирани кадри, не е в дневния ред на управляващите. Въпросът вероятно ще се обсъди, защото е поставен от работодателите, но в НСТС, където е мястото на подобни теми да се дискутират, стана ясно от коментара на Горанов. На нас това не ни е първият приоритет и е нещо, което създава напрежение, добави още Горанов, като застана на позицията на Валери Симеонов от миналата седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай