Събота,

Кабинетът прави КОРБОП

От: Администратор -
Кабинетът прави КОРБОП
A
A
A

Междуведомствен координационен център ще контролира и противодейства за борбата с контрабандата. Това реши кабинетът в сряда.

Правителството създаде центъра за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари. Със създаването му се цели оптимизиране на взаимодействието и координацията между компетентните структури за противодействие на нарушения и престъпления, ощетяващи държавния бюджет. За ефективното функциониране и изпълнение на поставените цели центърът ще работи в непрекъснат режим, като в него ще бъдат обособени изнесени работни места за служители от главните дирекции "Борба с организираната престъпност", "Национална полиция" и "Гранична полиция" на МВР, Държавната агенция "Национална сигурност", Агенция "Митници", Националната агенция за приходите и Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

Общото ръководство при координацията и взаимодействието в центъра ще е възложено на служител на Главна дирекция "БОП", определен със заповед на министъра на вътрешните работи.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички