Неделя,

Кабинет? Топ експерт каза голямата истина

От: Редактор -
2696
Кабинет? Топ експерт каза голямата истина
A
A
A

Ако има някакъв шанс за съставяне на редовен кабинет между първите две политически сили, това е с втория мандат. Това заяви пред БНР Димитър Ганев от Изследователски център "Тренд".

"Ако има някаква възможност въобще за съставяне на кабинет между първите две политически сили, то без съмнение трябва да се направи компромис и от едната, и от другата. Очевидно с първия мандат правителство, излъчено от първите две политически сили, изглежда твърде малко вероятно да се случи.

Оттук нататък, ако има някакъв шанс за съставяне на редовен кабинет между тях, това е с втория мандат. Какъв компромис трябва да се направи там - ако ГЕРБ направят първия компромис, то тогава компромисът от ПП-ДБ трябва да бъде - без политически лица и съответно експерти, които под някаква форма да бъдат консултирани между първите две политически сили", обясни той.

Ако изключим политическото говорене на остриетата в ГЕРБ, би могло да се допусне консенсус, защото лидерът на партията задава подобен тон, изказа мнението си Ганев. По думите му една от причините за това е политическата изолация на партията:

"Ситуация, от която ГЕРБ с много бавни стъпки започна да излиза в последните 3 години. Последната стъпка за излизането от политическата изолация от страна на ГЕРБ е форма на сътрудничество с тези, които бяха на протестите през лятото на 2020 г.". 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com