Четвъртък,

Кабинет с пълен мандат? Говори Асен Василев

От: Редактор -
Кабинет с пълен мандат? Говори Асен Василев
A
A
A

"Знакът, който даваме с младия председател на НС е, че идва ново поколение в политиката, което няма багаж, не носи травми, и е градивно, иска да тръгнат нещата по нов начин, да се работи заедно, да си изчистим държавата, да я подредим, това поколение да може да работи и приятелите му от чужбина да искат да се върнат.

Преговорите продължават, това е една първа стъпка, нормално е една политическа сила да излъчи представители за парламента." - каза Асен Василев от ПП в студиото на "Панорама" по БНТ.

"Готови са секторните политики - към 120-30 страници са. Те бяха циркулирани с всички групи. Имаме финално разбиране за секторните политики. В момента се изготвя политическата част. Структурата на Министерски съвет надяваме се да е ясна в началото на следващата седмица. Окончателен вариант няма как да има засега. 

Не бих казал, че е трудно да се избере съставът, прави се оценката на кандидатурите. 

Формула 8 4 3 2 за депутати няма, има разбиране, че спрямо бройката депутати, ще има тежест в МС. Когато се разберем, слагаме чертата, нямаме право на трета грешка."  - обобщи гостът в студиото.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички