Кабинет на "Промяната" и ГЕРБ? Условието на Асен Василев

Бившият министър не се извини на учителите

Кабинет на "Промяната" и ГЕРБ? Условието на Асен Василев | StandartNews.com

Възможен ли е кабинет на "Промяната" и ГЕРБ? Отговор на този въпрос даде Асен Василев в предаването "Още от деня" по БНТ. Той постави едно условие за това - партията на Борисов да се изчисти от хората в списъка "Магнитски". Но изрази съмнение, че ГЕРБ ще се раздели с Владислав Горанов. Затова е по-скоро скептичен, че може да има общо правителство.

Важно е кой ще бъде първи на изборите, той ще зададе посоката, каза Василев. И обяви, че ако коалицията ПП-ДБ е победител на изборите, ще предложи кабинет на малцинството.

Във всеки от избирателните райони прегледахме внимателно кой колко гласа е получил на предните избори и на тази база наредихме листите, разкри Василев. Това е на база на избора на хората. Това е най-честният начин. Когато шест партии трябва да влязат в една листа е нормално да има и искри, и недоволни. Най-важно е как ще реагират избирателите, коментира още той.

„Това, което ни обединява с ДБ е, че вярваме, че има как България да стане нормална европейска държава и българите да живеем нормално. Обединението ни е с цел да зададем ясна посока накъде да върви страната, защото в последните 5-6 години тази посока се загуби“, изтъкна политикът.

"Общата оценка на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ е, че Лена Бориславова ще помогне за каузата ни. Изключително важно е да има жени, които са готови да се борят, въпреки помията, която се излиза в политиката“, подчерта той в отговор на въпрос дали това решение няма да е грешно.

„Не виждам причина за упрека на Александър Дунчев“, заяви Василев и цитира Васил Левски: „Да си кажем кривиците, пък тогава да вървим заедно.". Не трябва да се приема лично критиката“, уточни той.

По повод думите му за учителите, от които някои се почувстваха обидени, съпредседателят на ПП заяви: „Учителите ме разбраха изключително добре. Моето изказване беше, че трябва да се финансира правилно техният труд и, че ГЕРБ бламираха собствената си политика спрямо тях. Ако ние даваме толкова разнопосочни сигнали към ключови професии, няма как да изискваме качество след това в образованието или медицината“, изтъкна Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай