Кабинет или предсрочен вот? Присъдата на топ политолози

Ето мнението на Димитър Ганев, Стойчо Стойчев и Любомир Стефанов

Кабинет или предсрочен вот? Присъдата на топ политолози | StandartNews.com

Кабинет или предсрочен вот? Мнението си дадоха трима топ политолози в ефира на Нова тв. Димитър Ганев от „Тренд”, Стойчо Стойчев и Любомир Стефанов обаче се оказаха скептични за възможността за се състави стабилно правителство.

Според Стойчев едва ли е останал някой оптимист, който да смята, че в такава конфигурация парламентът е способен да формира устойчиво мнозинство, което да води смела, реформистка законодателна програма.

Подобно е мнението и на Ганев, според когото от гледна точка ПП и ГЕРБ колаборация ще доведе до катастрофа. „Две трети от електората на ПП на другия ден ще напуснат редиците й. Ако ГЕРБ влезе в коалиция тип "Вежди Рашидов", това ще доведе до катастрофа на местните избори. И двата субекта в НС виждат своя интерес през нови избори. Вероятно резултатите ще бъдат сходни, може да имат структурни промени, но няма да са фундаментално различни", коментира Ганев.

Според Любомир Стефанов БСП и ПП не са скъсали своето партньорство, но използват възможността пред камерите да си кажат неща, които не са изяснили от времето на участието си в предишния кабинет. Двете партии градят профила си по различен начин, смята Стефанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай