Кабан: Проблем на 25 г. пали протестите

Кабан: Проблем на 25 г. пали протестите | StandartNews.com

София. Сегашните протести не са само заради това правителство, проблемът съществува от 25 години. Така коментира ситуацията у нас през последните месеци посланикът на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан. Пред Нова телевизия дипломатът подчерта, че е отговарял за връзките с медиите на френското посолство в началото на 90-те и познава България много добре, а съпругата му е българка.

"Хората са по улиците, защото нещата не са се променили достатъчно за 20 години. В една демокрация е нормално човек да не бъде винаги доволен. Разликата между тоталитарния режим и демокрацията е, че при втория човек има право да каже, че не е доволен. Трудността е недоволството да се превърне в политическо действие. Към момента аз не успявам да разбера много добре каква е целта на тези протести, може би защото все още не съм разговарял достатъчно с протестиращите", отбеляза Ксавие Лапер дьо Кабан.

България от 20 години насам е преживяла много промени и хората са свикнали на доста чести избори, а това е нормално за един демократичен режим, коментира още френският посланик. По думите му това е един по-скоро положителен елемент, защото конституцията функционира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай