Извършиха промени в ръководството на НДСВ

На заседание на Нац. съвет на НДСВ бяха направени промени в ръководството на партията

Извършиха промени в ръководството на НДСВ | StandartNews.com

На снимката горе: Илиан Илиев, Боряна Кътева, Станимир Илчев и Кирил Габеров от НДСВ

На заседание на Националния съвет на НДСВ бяха направени промени в ръководството на партията.

Беше извършена промяна в състава на заместник-председателите. От поста е освободен Михаил Захариев и на негово място бе гласувано името на Кирил Габеров.  

От политическия съвет беше освободен Николай Недков и на негово място влиза Илиан Илиев – областен координатор на НДСВ в Русе.

За председател на предизборния щаб на НДСВ за предстоящите местни избори беше избрана Боряна Кътева – областен координатор на Софийска градска организация.

Участниците във форума се обединиха около констатацииите, че действащото правителство все още произвежда повече проблеми, отколкото полезни решения. Това правителство не успява да се измъкне решително от капани, които само създаде пред себе си. То преживява драмата на компромис, който няма прецедент в най-новата история на страната. Зачестяват упреците по повод на партизански назначения и конфликт на интереси. Към обществото се отправят послания без яснота за наличието на политически и законодателен ресурс, който би ги направил осъществими.

Има риск противоречията между субектите на властта, които несръчно отричат факта, че са в коалиция, да опорочат допълнително обществения процес през периода до изборите за местна власт. Може да се очаква ескалация на противоборството между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в рамките на вече съществуващото неравностойно и непродуктивно съжителство. Но не са изключени и задкулисни електорални бартери в духа на призива „да кажат кои градове искат…“ В резултат на съперничеството, но и на съглашателството между двете големи партии, ще бъдат неизбежно неглилижирани съществени аспекти на социалния живот на българските общини.

НДСВ ще изгражда практични, съдържателни и политически неконюктурни сътрудничества по места, за да осигури шанс в органите на местната власт да влязат хора отговорни, трудолюбиви и компетентни.

Препоръките на НС на НДСВ във връзка с изборите на ограни за местна власт са личностите или субектите, с които ще се правят местни коалиции, сключват споразумения за сътрудничество и регистрират смесени листи, да следват принципи съвпадащи или близки с идейните принципи на НДСВ.

Основните цели и теми на конкретната предизборна програма в съответната община, да кореспондира със социално-икономическите тези от програмата на НДСВ и реализацията им да представлява съществен принос към подобряването на живота на хората в съответната община.

Остава в сила подчертаната взискателност на НДСВ към служебна, морална и съдебна чистота на профила на кандидатите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай