Извънредно от Йордан Цонев! Решението за дерогацията

Какво следва

Извънредно от Йордан Цонев! Решението за дерогацията | StandartNews.com

Днес ще бъде изготвен общ законопроект за прекратяване на дерогацията. Това съобщи Йордан Цонев от ДПС след среща с представителите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Общият законопроект между трите формации идва, след като вносителите на двата първоначални законопроекта за „Лукойл“ ги оттеглят.

Новият законопроект, обясни Цонев, в общи линии преповтаря досега направените предложения, а именно: дерогацията се прекратява от 1 март 2024, от 1 януари се прекратява износа. Новата подробност е, че вносителите трябва да разпишат текстовете, касаещи ревизията, която Агенция „Митници“ трябва да направи в складовете на Нефтохим преди 31 декември.

За определени горива трябва да бъдат дадени разрешителни, за да не задръстят рафинерията, уточни Цонев.

Радваме се, че разумът надделя и в Народното събрание ще бъде внесен съвместен законопроект, който е в интерес на обществото и на българския потребител, заяви от името на ПП-ДБ Венко Сабрутев.

Общият законопроект приветства и Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС. Тя благодари на ПП-ДБ и на ДПС. „Всички заедно направихме крачката назад, за да върви напред страната”, заключи Йордан Цонев, предаде БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай