Извънредно! Какво се случва в Столична община

Заседанията продължават почти до полунощ

Извънредно! Какво се случва в Столична община | StandartNews.com

Съобщиха за извънредни решения, свързани с работата на Столична община.

Общинските съветници решиха да удължат заседанието си до 23:00 часа днес. Предложението беше направено от общинския съветник Георги Георгиев от ГЕРБ. То беше прието с 32 гласа „за“, а „против“ се обявиха 24, един се въздържа, съобщава БТА.

По-рано днес общинските съветници решиха да заседават до 21:00 часа като внлючиха в дневния си ред гласуване за зам..-председатели на СОС, както и за съставите на комисиите.

Около 20:00 часа Христо Копаранов от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (Спаси София) направи предложение за отлагане на заседанието, но то беше отхвърлено от 32-ма общински съветници. Други 25 гласуваха „за“.

Днес Столичният общински съвет (СОС) избра свой председател. Това е общинският съветник от "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София) Цветомир Петров, чиято номинацията беше подкрепена с 47 гласа „за“.

Той ще изпълнява поста на председател на СОС временно до края на политическия сезон, който завършва с последната юлска сесия на Общинския съвет. Това обявиха групите пред медиите преди днешното гласуване за избор на председател.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай