Изпотрошиха витрините на щаба на кандидат – кмет в Банско

Изпотрошиха витрините на щаба на кандидат – кмет в Банско | StandartNews.com

Предизборната кампания в Банско загрубя. Стъклените витрини на щаба на кандидат-кмета на общината Александър Краваров са били направени на сол с камъни в нощта на вторник срещу сряда. Посегателството е установено рано сутринта от пристигналите сътрудници в офиса на Коалиция "Заедно за община Банско". Те останали втрещени от вандалското нападение над щаба им и веднага подали сигнал на телефон 112.

"В офиса намерихме два камъка и една тухла, които са били хвърлени отвън и са помели стъклените витрини. Помещението е и клуб на ВМРО и имаме изложени документи, свързани с историята на Банско. Камъните са съборили поставките и те са разпилени по земята", заяви Александър Краваров. Той е убеден, че става въпрос за атака на политическа основа.

"Изключено е да става дума за обикновена хулиганска проява. Предполагам, че това е породено от безсилието на някой наш опонент, който се страхува, че ще изгуби изборите. В добри отношения сме с почти всички политически партии. Случилото се е срам за демокрацията. За съжаление, някои политици ползват подобни методи за въздействие", смята кандидат – кметът, който бе начело на общината от 2003 до 2011 година.

На мястото на инцидента са пристигнали криминалисти, които са снимали пораженията и са започнали разследване по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай