Вторник,

Изненада от Кирил Петков. Удвоява ръста на икономиката

От: СТАНДАРТ -
14040
Изненада от Кирил Петков. Удвоява ръста на икономиката
A
A
A

Кирил Петков изненада всички, като се похвали пред Световната банка с план, който щял да удвои ръста на икономиката ни. За да се случи това щяло да реформи.

Петков се срещна днес с представители на Световната банка, съобщиха от правителствената пресслужба.

Акцент в дискусията в Министерския съвет била и стратегия за подобряване на  грижите в системата на здравеопазването, социалните услуги и образованието.

Министър-председателят посочил сериозния потенциал на партньорство със Световната банка. По думите му финансовата институция може да бъде полезна на страната ни не само с качествената консултантска дейност, но и при реализирането на проекти.

На срещата в детайли били обсъдени възможностите България да удвои и задържи високите си темпове на растеж през следващите 15 години, за да достигне бързо до средноевропейските нива на доходи. Това обаче изисква: дълбоки структурни реформи, които да повишават потенциала за растеж; засилване на интеграцията на уязвимите групи и преход към зелена и цифрова икономика.

В рамките на дискусията бяха посочени четири приоритетни области на сътрудничество, които биха могли да отключат потенциала за икономически ръст на България. Става сума за надграждане на институциите и подобряване на доброто управление; повишаване на производителността на труда, уменията и пригодността за работа за всички; укрепване на публичните разходи с цел подобряване на предоставянето на услуги и повишаване на устойчивостта на модела на растеж.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички