Четвъртък,

Изненада! Направиха голямо разкритие за Борисов

От: Редактор -
6675
Изненада! Направиха голямо разкритие за Борисов
A
A
A

Изненадващ политически анализ в еэира.

Борисов не искаше да печели тези избори. Ако искаше, щеше да го направи безапелационно. Борисов искаше да остане втори, за да направи по-лесен за решаване този възел за съставяне на правителство, за който говорим. Това каза журналистът Мира Баджева по Нова Тв.

Възможен е технически кабинет без политически лица, с приемливи за всички кандидати хора, с много ограничен хоризонт и изобщо капацитет на действие, но и радиус на действие. Но той очевидно няма да бъде в първия мандат. После Христо Иванов и  неговата част от коалицията, изгодно те виждат много повече за себе си полза в това да има някакъв кабинет, редовен, до местните избори и малко след това, отколкото отново да ходим на избори през юли, допълни Баджева.

Допускам, че следващият служебен кабинет ще бъде съставен от този парламент, а не от Радев. Защото тук другият проблем е, че всички, които са антиРадев, казват: Стига сме разрешавали на този президент да управлява еднолично, време е да вземем властта и известно време ние да решаваме да има работещ парламент през това време, който да гласува законите, които са важни, допълни Мира Баджева.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com