Изненада! Кого пращат САЩ у нас

Заради борбата с дезинформацията

Изненада! Кого пращат САЩ у нас | StandartNews.com

Специалният пратеник и координатор на Глобалния център за ангажираност на САЩ Джеймс П. Рубин ще посети страната ни през настоящата седмица, става ясно от съобщение на Държавния департамент на Щатите.

Рубин ще пътува от 28 май до 3 юни, като в това време той ще бъде в Братислава, Словакия; София, България; и Брюксел, Белгия.

В Братислава специалният пратеник ще присъства на форума GLOBSEC 2023, за да подобри координацията на регионалната сигурност, посочват от Държавния департамент.

На всяка спирка Рубин ще се среща с представители на местното правителство и ЕС, както и с представители на гражданското общество, за да засили подкрепата за инициативи за борба с дезинформацията.

Той ще обсъди текущите опити на Русия и други участници, които разпространяват дезинформация, за да подкопаят демокрацията и националната сигурност, и как нашите нации могат колективно да противодействат на заплахите в информационното пространство, посочват още от САЩ.

В началото на май Джеймс Рубин и премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски се срещнаха във Вашингтон, където подписаха меморандум между двете държави за стратегическо партньорство в борбата с дезинформацията, което ще позволи на двете държави интензивно сътрудничество "в противодействието на манипулирането на информация и борба с дезинформацията", предаде тогава БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай