Обрат! Човек на Петков напуска парламента

Това става ясно от публикуваната седмична проектопрограма на Народното събрание

Обрат! Човек на Петков напуска парламента | StandartNews.com

Депутатът от ПГ на "Продължаваме промяната" Георги Гвоздейков напуска парламента. Това става ясно от публикуваната седмична проектопрограма на Народното събрание, предаде dariknews.

Искането за освобождаването му е заложено като точка номер едно за сряда. Напускането идва само няколко седмици, след като името на народния представител бе замесено в интрига от партия "Възраждане".

Преди 10 дни от политическа сила обявиха, че Гвоздейков се е явил на конкурс за Директор на Дирекция „Летателни стандарти“ и го е спечелил според тях без да има нужната квалификация за поста.

Според информация от източници на партията, в рамките на един ден той е бил назначен на съответната длъжност докато е народен представител, след което започва да ползва неплатен отпуск, за да запази мястото си като директор, докато е депутат. 

От ПП категорично отрекоха тази информация.

"Георги Гвоздейков никога не е назначаван за директор в Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“, което можем да докажем и със снимка от трудовата му книжка. Нещо повече, народен представител няма как да заема такава длъжност според Закона за държавния служител", заявяват от ПП в тази връзка. Оттам посочиха също, че Гвоздейков се явява на конкурс, който е обявен още преди предизборната кампания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай