Измислиха нов воден режим за Перник

Графикът за прекъсване на водоснабдяването ще бъде е от 8 ч. сутринта до 20 ч. вечерта

Измислиха нов воден режим за Перник | StandartNews.com

От днес се предлага в Перник да бъде въведен нов режим на водата. Графикът за прекъсване на водоснабдяването ще бъде е от 8 ч. сутринта до 20 ч. вечерта. От 20 часа вечерта до 8 часа сутринта да има вода. Това очаква новия кмет Станислав Владимиров да бъде предложението на "ВиК“ Перник, което той да одобри. Думите му бяха казани в живо излъчване пред zaPernik.com, след проведена работна среща в дирекцията на „ВиК“ Перник.

Освен воден режим на гражданите, ще се работи по алтернативи. Разглежда се вариант за връзване на язовир „Долна диканя“ към тръбите на Перник и Радомир. Ако качеството на диканската вода става, пернишките управници ще поискат спешни пари от Министерския съвет, за да бъде вързан язовир „Долна диканя“ към тръбите на Перник.

"Премиерът ми се обади преди малко. Взел е присърце проблема на перничани и е разпоредил на министрите си за много добър синхрон с местните власти в Перник", обяви кметът на Перник Станислав Владимиров.

"Колкото по-бързо влезем във воден режим, толкова по-добре за перничани. В момента сме изправени пред сериозна криза", каза Станислав Владимиров.

"Има риск високите квартали на Перник да останат без вода при режим, трябва да се търси решение за това", каза новият кмет на Перник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай