Измислиха досие на Сергей в нета

Измислиха досие на Сергей в нета | StandartNews.com

София. Факсимиле на агентурно досие за соцлидера Сергей Станишев се завъртя в интернет. Шефът на "Позитано" 20 определи публикуваното факсимиле като част от компроматите и лъжите на опонентите си в  започващата предизборна кампания. Соцлидерът припомни пред Стандарт нюз, че е бил проверяван през годините като депутат и премиер и категорично отрече анонимката. Според въртящия се из Фейсбус протокол, социалист №1 е бил с псевдоним "Московеца" към Второ управление на Дръжавна сигурност, съобщи Дартс нюз.


Междувременно от пресцентъра на БСП разпространиха специално изявление на соцлидера: "По повод появилата се информация във вид на факсимиле в някой медии, че съм сътрудничил на бившата ДС, заявявам:

Ще поискам Прокуратурата да разследва кой е изготвил този фалшификат и го e пуснал в публичното пространство.
Държа да припомня, че вече съм проверяван от Комисията по досиетата в качеството ми на кандидат – депутат за 41 НС, а освен това съм проверяван и като премиер за принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност. Очаквам Комисията по досиетата за пореден път да се изкаже по въпроса, дали съм имал принадлежност към бившата ДС.
Този фалшификат е конкретен пример за черен PR насочен срещу политическия опонент и опит за манипулация на българските избиратели.
Припомням, че в коментар за Досието „Буда” бившият премиер Бойко Борисов се обърна към журналистите: „Ако искам, това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всичките”. Очевидно Борисов е имал предвид не журналистите в България", а мен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай