Изкупителна жертва ли е шефът на Столичната полиция?

Униформените агресирали,защото не смеели да действат според правомощията си

Изкупителна жертва ли е шефът на Столичната полиция? | StandartNews.com

„Последствията след извършените проверки по казуса с полицейското насилие са, че Антон Златанов, който беше директор на Столичната полиция, е понижен в длъжност. Той е определен за виновник за всичко, което се случи на протестите миналата година. За мен това не е точно и правилно”, заяви главният редактор на "168 часа" Слави Ангелов по повод полицейското насилие по време на протестите миналото лято пред NOVA. Само преди три месеца ст.комисар Златанов бе повишен в шеф на СДВР, а сега е понижен.

"Златанов не е изкупителна жертва, но обикновено не се стига до самата истина", каза пък криминалният психолог Росен Йорданов. Според него, до агресия се стига по две причини - доминация, която обаче не стига до крайност и втората е страх, смята Йорданов.

Според него, полицията е действала плахо, не според правомощията си и затова полицаите са агресирали. „Подходът към тези неща може да бъде с тюхкане, вайкане и възмущение. Тоест – моралната страна. Но може да бъде и сериозен и да се търси цялата, абсолютната, възможна истина, до която може да се достигне”, посочи криминалният психолог.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай