Изключените от "Възраждане" депутати с първи коментар

Не съм казал нищо против "Възраждане", заяви Николай Дренчев

Изключените от "Възраждане" депутати с първи коментар | StandartNews.com

Исках да ви кажа от името на трима ни, че ние не се чувстваме предатели, ние не можем да бъдем укорени в нито едно действие, което сме направили, заяви пред журналисти Николай Дренчев, който заедно с Иво Русчев и Александър Арангелов днес бяха изключени от парламентарната група на "Възраждане". 

Не съм казал нищо против "Възраждане", нито против председателя Костадин Костадинов, не съм направил каквото и да било, което да урони престижа на партия "Възраждане", заяви той. Дренчев посочи, че към момента тримата остават независими депутати, а той мисли за варианта да напусне парламента.

"Лично на мен работата в парламента ми се вижда много работа "на празен ход", особено от позицията, в която "Възраждане" стоеше - глуха опозиция, която не може да прокара нищо конструктивно и нищо от това, за което нейните избиратели мечтаят, така че няма да ми липсва, ако напусна", заяви Николай Дренчев. 

По-рано днес като причина за изключването на тримата депутати от групата лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов посочи решение на Софийската организация на партията да се поиска политическа отговорност от народните представители, които са номинирали четиримата общински съветници от "Възраждане", които вчера бяха изключени след избора на председател на Столичния общинския съвет.   

Попитан дали се чувстват предадени, Николай Дренчев отговори, че са големи мъже и чувствата им нямат особено значение.

"Има значение може би името ни, което не е редно да бъде охулвано по такъв нелеп и изключително прибързан начин", коментира той. "Моята вина може би е основно в това, че защитих действията на общинските ни съветници като казах, че те не са направили нищо по-различно от това, което се е случвало на много места в страната, включително и във Варна, където сме подкрепили председател от ПП-ДБ. Така че няма как на едно място това да е укоримо, на друго – не", заяви Дренчев, предаде БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай