Изгонените: СДС задмина БКП

Изгонените: СДС задмина БКП | StandartNews.com

София. Явно някои хора от СДС са по-склонни да ръководят партия от типа на БКП, където трябва да се изпълнява безпрекословно и да се мълчи. Не съм такъв и никога не съм мълчал. Това обяви Ваньо Шарков, един от изключените от СДС днес.

Не съм очаквал да стане така, защото съм бил винаги само и единствено в СДС и винаги съм смятал, че в СДС може да се говори честно и откровено и да отстоява мнение, без страх, че може да бъдеш изключен от партията, добави Шарков.

Хората от ръководството на СДС трябва да кажат защо е взето това решение. Шарков обясни, че в неделя вечерта в 22,30 часа е получил смс, в който пише, че днес, в 8,30 часа Контролният съвет ще разглежда поведението му.

Шарков е категоричен, че ще продължи да работи със СДС, но в региона, откъдето е избран - Велко Търновския. Това са хората, благодарение на които съм избран за народен представител, а не съм такъв благодарение на ръководството на СДС и особено на това ръководство, каза той. Човекът, който ме изключи, няма още съдебна регистрация, дори още не е председател, обясни Шарков.

И другите двама от изгонените се възмутиха, от това, което става в СДС. Изгониха ни, защото изразихме мнение, това и в БСП не го правят, заяви Мартин Димитров. Те подкрепиха кандидатурата на Венета Марковска, но не последваха сътресения. В ДСБ имаха собствена кандидатура, но не всички от депутати гласуваха “за”. Там също няма сътресения. Ние, няколко човека, изразихме мнение и ето, че ни изключиха. И това го прави най-демократичната партия, възмути се предишният лидер на СДС. Сега на останалите 6 депутати им е казано, че към момента няма нов кандидат за Конституционния съд, но като се намери такъв, да го подкрепят, за да не ги изгонят и тях. Всички в парламента се подписахме, че няма да внесем нова кандидатура. Да видим какво ще стане, анонсира Димитров. Той от своя страна се закани да не отпуска пропуск за ръководството на СДС - да си търси начин как да влезе в парламента.

Другият отлъчен - Димо Гяуров, заподозря, че има план за ликвидация на партията. Може би сме най-опасните в нечии очи - тези, които най-много пречат на реализацията на плана, който, като че ли реализира това ръководство - за ликвидация на партията, каза той. Най-вероятно ръководството на СДС разчита това да уплаши останалите колеги и те да станат по-послушни, прогнозира Гяуров.

Йордан Бакалов, който  също е бил обсъждан за изключване от партията, заяви категорично, чемногократно е казмал, че става въпрос не за определена личност – кандидат за конституционен съдия, а за политика и за това къде СДС се позиционира на бъдещите избори.

За последен път го повтарям и дано да го разберат хората от ръководството на „Раковски” - тук не става въпрос за определена личност, независимо коя е тя. Тук става въпрос за определена политика, за определени виждания за бъдещето на СДС, заяви Бакалов.

Политиката, по думите му, е  много елементарна, от гледна точка на това, че големият скандал, който се забърка от Конституционния съд, беше забъркан от управляващото мнозинство и министър-председателя Бойко Борисов. Той съвсем умело прехвърли този скандал на СДС и виждате какъв е резултатът, който се получи в СДС, каза Бакалов. Тъй като в края на краищата Борисов и неговото управляващо мнозинство са забъркали всичко това, нека да бъдат така добри, да си поемат отговорността до края, добави той.

За себе си аз мога да кажа, че де факто и де юре, с предложението на Контролния съвет, морално аз съм изключен, след като са го предложили това решение да се коментира, каза Йордан Бакалов. Никъде няма да ходя, аз съм си в СДС и си оставам в СДС, заключи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай