Иво Христов: С няколко евро повече Макрон не спира неравенството

Проблемът не е само френски, у нас е далеч по-драматичен

Иво Христов: С няколко евро повече Макрон не спира неравенството | StandartNews.com

Иво Христов, началник на кабинета на президента Румен Радев, коментира във Фейсбук речта на френския държавен глава Еманюел Макрон в понеделник вечерта.  "Няколко евро в повече не променят травмата от неравенството, която е разрушила доверието между граждани и политици, работници и работодатели, доверието в синдикати, партии, медии, в целесъобразността и справедливостта на данъчната система", смята Христов, който минава за виден франкофон. Ето пълният текст на Иво Христов:

Напълно очаквано политическата класа съзира в протестите възможност за ново раздаване на картите и реванш над центристите. 
Десни и леви отхвърлят офертата на Макрон. 
Жълтите жилетки я приемат като набор закъснели полумерки. 
"Либерасион" прави ироничен паралел с прословутата реплика "Разбрах ви", с която генерал Де Гол усмирява тълпата в Алжир. 
В изпълнение на Макрон тя звучи "Подразбрах ви", ама недоразбрах докрай. 
Няколко евро в повече не променят травмата от неравенството, която е разрушила доверието между граждани и политици, работници и работодатели, доверието в синдикати, партии, медии, в целесъобразността и справедливостта на данъчната система. Проблемът не е само френски. С различна острота се наблюдава навред. 
У нас е далеч по-драматичен.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай