Ивайло Мирчев заговори за следващия главен прокурор

Депутатът отправи призив към Радев

Ивайло Мирчев заговори за следващия главен прокурор | StandartNews.com

Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев коментира какъв трябва да е новият главен прокурор.

"Да не е функция на политиците, да не е функция на определени икономически кръгове, който да не е следващия Гешев. Не става дума за клишето независим главен прокурор", каза той в ефира на БНТ.

"Надявам се Румен Радев да си припомни, че е президент и да подпише указа за освобождаването на Иван Гешев, което е решение на ВСС. Надявам се да действа бързо. През последните дни Радев дава ясни знаци – бяха освободени зам.-министри, областни управители. Това е доста безотговорно поведение особено при бедствия, каквито има в момента", заяви депутатът.

По думите му комисията за имунитетите за четири седмици трябва да излезе с решение, за да продължи работата на парламента. Комисията трябва да разгледа всички документи по „Барселонагейт“.

Депутатът посочи, че е разгледал в деловодството на Народното събрание около хиляда страници документи, свързани с "Барселонагейт". И добави, че в тях е имало разпити на Бойко Борисов и други свидетели, но не е видял нищо ново. 

"Имаме правителство, което е служебен кабинет на парламента. Когато управляват две партии, има коалиционно споразумение. Ние не сме подписвали такова. Ние бяхме 5 пъти на избори, ако бяхме отишли на 6, щяхме да имаме световен рекорд. Като щяхме да бием рекорда на Израел. Нашето виждане е, че страната ни трябва да има правителство с компромис – служебен кабинет на парламента. Не както ние си го представяхме политически лица, които да носят политическа отговорност. Целта е парламентът да бъде гарант на решенията, които ще се взимаме. Имаме много ясна управленска програма, която трябва да се изпълни, каза още Мирчев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай