Ивайло Мирчев хвърли ръкавицата на ГЕРБ. Изпитанието

Не сме загубили надежда, че вторият мандат може да бъде осъществен, каза той

Ивайло Мирчев хвърли ръкавицата на ГЕРБ. Изпитанието | StandartNews.com

Депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев хвърли ръкавицата за втория мандат на ГЕРБ и посочи изпитанието, на което е подложена първата сила в парламента.

Не сме загубили надежда, че вторият мандат може да бъде осъществен. Нека видим днес в зала дали декларацията на ПП ще се гласува. Ще има много тежък дебат. Обнадежден съм, че декларацията може да бъде подкрепена, коментира Мирчев в ефира на Нова телевизия. По думите му отговорността за втория мандат е на ПП и на ГЕРБ - като първа политическа сила. „ГЕРБ трябва да имат много ясни аргументи защо няма да подкрепят тази декларация“, каза той.

„Ние искаме да влезем е еврозоната, в Шенген и да получим парите по Плана за възстановяване. Това може да стане тази година и затова трябва да има редовно правителство. Вече загубихме две години“, заяви Мирчев. Според него причината ГЕРБ в монета да говорят за това как биха подкрепили третия мандат е защото искат да се измъкнат от отговорността за втория. „Няма индикация третия мандат да бъде даден на нас. Ако дойде при нас, това няма да ни постави в деликатна ситуация. Ще представим приоритетите си. Готови сме да поемем отговорност“, категоричен бе депутатът от ДБ. „Ние обаче искаме да се реализира втория мандат“, добави Мирчев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай