Иванов предлага наказание за Янева

Иванов предлага наказание за Янева | StandartNews.com

Наказание за шефката на Софийски градски съд Владимира Янева иска правосъдният министър Христо Иванов. Обмислям да внеса във Висшия съдебен съвет предложение за дисциплинарно производство, заяви той пред БНР. Поводът е, че Янева е подписвала разрешенията за специалните разузнавателни средства по аферата "Червеи". Ще предложа мярката, ако ВСС не вземе сам подобно решение, допълни Иванов. Според министъра правителството трябва да намери пари за изграждане на електронна система, която да регистрира всички СРС-та.

Петков: Президент и премиер да се чуят

И президентът, и премиерът имат телефони и трябва да се чуят и да решат проблемите в службите. Това заръча зам.-председателят на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков. Повод за думите му стана аферата "Червеи" и острите реплики, които се разменят около нея.

"Президентът има всички правомощия съобразно новия закон да реши въпроса и няма смисъл от публичен сблъсък с премиера", заяви Петков. Той предложи да се направи и парламентарна комисия, която да се занимае със случая, а не да се изнася квалифицирана информация от депутати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай