Иван Костов: Искът на "Атомстройекспорт" е провокация

Иван Костов: Искът на "Атомстройекспорт" е провокация | StandartNews.com

София. Искът на "Атомстройекспорт" за 1 милиард евро е провокация и той едва ли ще бъде уважен от сериозен съд. Това каза лидерът на ДСБ Иван Костов. Според него по-важно е защо Владимир Путин провокира точно сега България.
"Той създава максимално враждебна среда към всякакви руски инвестиционни проекти. Ако една страна съди друга, трудно може да се накара тя да партнира в някакви проекти", обясни Иван Костов. По думите му Путин се намирал в тежко вътрешно положение. Той бил конфронтиран с Европейския съюз и Европейската комисия. Освен това срещу "Газпром" започвал процес за господстващо положение. Костов напомни, че ако България бе управлявана от правителства, които са следвали политиката на ДСБ, страната ни нямаше да допусне куп грешки като например "Белене". Бойко Борисов е бил част от линията на нарушения консенсус. Но това е продължило докато премиерът реши да прекрати проекта "Белене". "Сега той се опитва да компенсира нещата, но не знам дали това е възможно. Казвам това с огромна доза горчивина", обясни Командира.
По думите му българската икономика била в състояние на депресия с много нисък темп на развитие. По думите му монополите са изсмукали всичко и затова нямало как да чакаме монополите да произведат растеж.
Костов обяви, че ДСБ остава конструктивна опозиция на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай