Ива Митева благодарна на Слави. Причината!

България е достигнала дъното, заяви тя

Ива Митева благодарна на Слави. Причината! | StandartNews.com

"Обединяват ни националните интереси. Както и това, че България е достигнала дъното и трябва да тръгнем отнякъде, за да вървим напред... Нашата цел е да убедим хората, които не гласуват или не подкрепят никого. Стигнали сме до такава точка, че трябва всеки да участва с каквото може. Има страх, недоверие. Когато има отчаяние, то обръща гръб на надеждата". 

Това каза пред БНР Ива Митева от коалицията "Заедно". Тя беше председател на 45-ото и 46-ото Народно събрание, както и зам.-председател в 47-ия парламент от ИТН. 

И сподели, че не иска да се обвързва партийно заради засилващото се негативно отношение на хората към партиите:  

"Трябва да разграничим партийното от политическото говорене. Затова не искахме да се обвързваме с партия, да правим партия, поредната, появила се на хоризонта. Нямаме силно изразени лидери. Решенията се взимат от всички, има голямо доверие между нас. Няма запазени имена за никого в листите. Търсим хора, които са натрупали опит, защото всеки опит е много ценен". 

В предаването "12+3" Митева допълни, че остава благодарна на Слави Трифонов за подадената ръка: 

"Ако тогава не бях влязла в политиката, днес нямаше да съм в нея. Имаше енергия във всички хора тогава, това беше преломен момент, имаше прекалено много надежда, приех, но не вярвах, че толкова парламенти ще бъдат съсипани. Може би това определи и решението ми да не участвам повече с ИТН, защото ми се струва, че три неуспешни опита са твърде много. Не можахме да преборим егото си. Мисля, че уроците не са научени. Тръгнахме в обратна посока. Всеки тръгна в своята". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай