ИТН: Време е майките на децата с увреждания да получат своето

В последните години управлението на ГЕРБ умишлено потъпкваше Закона за личната помощ, заявиха от партията

ИТН: Време е майките на децата с увреждания да получат своето | StandartNews.com

„Внесохме проект за изменение и допълнение на Закона за личната помощ в деловодството на Народното събрание, защото е крайно време майките на децата с увреждания да получат своето, за което толкова дълго време пълнят площадите у нас”. Това заяви депутатът от „Има такъв народ” Станислав Балабанов, предаде репортер на БГНЕС.

„Знаете битката на майките на децата с увреждания, която продължава повече от две години и половина, продължават да стоят на палатка в триъгълника на властта, защото в последните години управлението на ГЕРБ умишлено потъпкваше и не правеше реформи по отношение на този закон”, каза още Балабанов. 

Депутатите разглеждат на първо гласуване промени в Закона за корпоративното подоходно облагане. Вносител на измененията е Министерският съвет. В проекта на програма за четвъртък са и първите четения на промените в Закона за акцизите и данъчните складове, както и на измененията в Закона за данък върху добавената стойност.

В дневния ред са предвидени и ратификациите на: Паралелното споразумение за защитен механизъм между България като кредитор и Единния съвет за преструктуриране като кредитополучател; Споразумението за изменение на Споразумението относно прехвърлянето и взаимното използване на вноски в Единния фонд за преструктуриране.

Очаква се парламентът да приеме и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за ратифициране на Конвенцията за взаимопомощ по наказателноправни въпроси между държавите - членки на Европейския съюз и Допълнителния протокол към нея, Конвенцията за трансфер на осъдени лица и Европейската конвенция за екстрадиция с двата допълнителни протокола към нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай