ИТН при Радев: Имаме общи приоритети, да надскочим партийното его

Някои неща не могат да бъдат решени без парламент от служебното правителство, каза Радев

ИТН при Радев: Имаме общи приоритети, да надскочим партийното его | StandartNews.com

Представители на Има такъв народ са при президента за консултации.

ВИЖ ОЩЕ: Тошко Йорданов: Няма коалиция. Имаме общи приоритети с 4 партии

"Изправени сме пред редица предизвикателства. Всички чакат актуализация на бюджета, това ще бъде внесено следващата седмица. Чака се дълбока съдебна реформа. ЕК настоява за ясен срок за въглищен преход, а средства ще получим срещу сериозна съдебна реформа. Затова е нужно действащо правителство. Вие имате водещата роля като партията, събрала най-много гласове", каза Радев на представителите от ИТН.

Приветствам решението ви да се отворите за диалог, така че да се търсят общите пресечни точки, добави той.

Искам да чуя каква е вашата готовност, как виждате подкрепата от другите политически сили. Направих всичко възможно да бъде бързо свикано НС, но от вас искам информация кога да бъде връчен мандадът. Този диалог, който започнахте с партиите - да доведе до решение, каза още Радев.

Разбираме, че отговорността е наша, отговори Тошко Йорданов, зам.председател на ИТН. Господин Трифонов заяви, че съзнаваме отговорността и ще я поемем, допълни зам.председателят на ИТН. Но и другите партии трябва да надскочат някои партийни цели. Има някои основни неща, по които не виждам противоречия с останалите партии. И ако всеки надскочи партийните си пристрастия, опирайки се на общите ни цели, да излъчим кабинет. Ние от ИТН ще предложим кабинет. Ще се срещнем с ръководствата на партиите, които поканихме на разговори. И след това ще имаме по-ясна представа, каза още Йорданов.

Ние показахме, че имаме разум, не сме самовлюбени, очакваме това да проявят и другите, подчерта той.

"Трябва да имаме правителство, но не на всяка цена. Защото една безпринципна коалиция може да аннесе много вреди. Приветствам подхода ви, но да не бързаме с формулировката - нямаме обща визия, отиваме на избори. Има неща, които не могат да бъдат решени от служебното правителство без парламент. Нека да оставим тезата: Отиваме на избори - на заден план", призова президентът.

Ние казваме същото, отговори Тошко Йорданов. Повечето партии имат общи разбирания - и за пенсиите, и за главния прокурор, и други. Има някои по-важни неща за страната, другото може да се обсъжда по-късно. За много неща не виждаме противоречия, увери той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай