Петък,

ИТН: Имал ли е Кирил Петков двойно гражданство?

От: Мартина Суботинова -
1027
ИТН: Имал ли е Кирил Петков двойно гражданство?
A
A
A

Депутатът от парламентарната група на ИТН Димитър Гърдев е адресирал свой въпрос до министъра на външните работи Светлан Стоев, в който настоява МВнР да отговори дали Кирил Петков е имал двойно гражданство към момента на назначаването му в служебния кабинет. Гърдев се позовава на медийни публикации в средствата за масова информация, в които се твърди, че министъра на икономиката е имал канадско гражданство, което в разрез с българското законодателство.

"Моля да бъде изяснено чрез официално запитване към канадската страна или наличната информация в МВнР дали гореспоменатите твърдения отговарят на истината. Задавам въпроса си във връзка с императивната разпоредба на чл. 110 от Конституцията на Република България, че членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани. Ако се установи, че служебният министър на икономиката и друго гражданство кум момента на назначаването му, то това ще е в разрез в Конституцията", пише Гърдев във въпроса си до външния министър, информира БГНЕС.

Въпросът на депутата е депозиран на 11 август и трябва да получи устен отговор от министър Светлан Стоев в пленарната зала на 20 август, по време на редовния петъчен парламентарен контрол, показва справка на интернет страницата на законодателната институция.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички