ИТН: Дебатът за сертификатите трябва да приключи

Ще дадат ли ИТН подписи под конституционната жалба на "Възраждане"?

ИТН: Дебатът за сертификатите трябва да приключи | StandartNews.com

Темата за зеления сертификат трябва да приключи един път-завинаги. Така коментира в парламента депутатът от партията на Слави Трифонов Станислав Балабанов излезлия наяве телефонен разговор между премиера Кирил Петков и лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов на тема отпадане на зеления сертификат.

"За зеления сертификат имаме теза, която защитаваме отдавна - още преди йезуитски ГЕРБ да използват политически темата - първо да се използва задължително, после тотално да отпадне, което е параграф 22. За "Възраждане" - те са ясни - протестите бяха по-скоро инспирирани от тях, с техни последователи", коментира Балабанов, предава news.bg.

На въпрос дали ИТН ще дадат подписи под конституционната жалба на "Възраждане" срещу зеления сертификат - той каза, че не е запознат с темата. "Не искам да внушаваме на хората, че се гради коалиция по отношение на зеления сертификат, това е наша теза, а по отношение на мярката в НС много пъти сме казвали, че това е в нарушение на правилата за работа на парламента, които ние приехме и гласувахме. На вас искат ли ви сертификат на работното ви място", попита риторично той.

По темата РСМ и Булгаргаз и спора между Кирил Петков и Румен Радев, Балабанов бе категоричен: "Президентът е доказал, че може да е конструктивен, не става дума за напрежение, президентската институция е независима".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай