Сряда,

Искрен Митев проговори за сблъсъка с Костадинов. Кой почна боя в НС?

От: СТАНДАРТ -
1503
Искрен Митев проговори за сблъсъка с Костадинов. Кой почна боя в НС?
A
A
A

Как се стигна до бой в пленарната зала на парламента? Отговор на този въпрос тръгна да дава депутатът от „Продължаваме промяната” искрен Митев в студиото на бТВ, но въпреки, че първи на лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов, прехвърли цялата вина върху него.

Припомняме, че вчера Митев заяви от трибуната на НС: „Стана ясно, че г-н Копейкин продаде хората, купи си къща с техните пари, а парите, които му останаха, си ги обърна в евро”. Това извади Костадинов на трибуната, който в реплики с председателстващия заседанието Кристиян Вигенин, нарече Митев „тъпак”. На връщане към мястото си Костадинов се спря пред стола на Митев и депутатът от „Продължаваме промяната” го дръпна за вратовръзката. Това предизвика меле в залата. Грозната сцена се разигра пред деца, които бяха на посещение в НС и гледаха заседанието от балкона.

Аз мисля, че всичко, което казах от трибуната е вярно и имах право да го кажа. Като депутат имам право да кажа каквото си искам от трибуната, каза Митев за бТВ. Аз описах един образ. Той се разпозна в него. Стана и дойде при мен с обиди. За мен това е насилие, коментира още Искрен Митев.

„Грозна сцена. Аз затова се извиних и на децата. Надявам се, че децата един ден ще живеят в свят, в който никой няма да се страхува да каже какво мисли от парламентарната трибуна“, посочи Митев и допълни, че според него е дал пример на малките, че „човек трябва да е смел и да каже какво мисли без да се страхува“.

„Възраждане” са станали като ГЕРБ, те и гласуват като тях“, поясни Митев.

Той коментира и какво наказание трябва да получи.

„За мен най-голямото наказание е, че трябва да слушам неистини от трибуната. Какво ще бъде моето административно наказание, смятам, че г-н Минчев ще вземе най-правилното решение. Не мисля, че ще ме пожали. Ще приема каквото реши“, каза той.

Митев пламенно защити Калина Константинова, на която опозицията иска оставката за изказването ѝ за украинските бежанци.

„Не мога да бъда изцяло обективен. Аз познавам Константинова от много отдавна, знам какъв човек е, с какви качества. Видях едно разочарование в изказването ѝ – хора, на които искаме да им помогнем, по всякакъв начин искат да ни попречат. Сигурен съм, че Константинова и нейният екип работят денонощно“, заяви той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички