Петък,

Искра Михайлова: Трябва управление като за 21 век

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Настоящата криза е симптом на грешки в начина на управление. Кризата ни показва, че с методи и подходи от 50-те години на миналия век не можем да предоставяме на българските граждани услуги, които са типични за 21 век, каза в интервю за бТВ евродепутатът и бивш екоминистър Искра Михайлова.

"Не можем в продължение на много години да не инвестираме в една инфраструктура и след това изненадано да открием, че тя повече не поема необходимите усилия, за да предостави услугата на гражданите. Перник стана символ на водната криза, но за съжаление не е само Перник", посочи Михайлова.

Според нея водната инфраструктура в България е в критично състояние. "Имам предвид водопреносната мрежа, питейната вода и ако ние през последните години направихме усилие и инвестирахме с подкрепата на Европейския съюз в пречистване на водите, отвеждане на отпадни води, защото проектите по програма околна среда са за това. Те не са за питейна вода, те са за пречистване на отпадната вода, за да бъде природата чиста", каза евродепутатът.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички