Петък,

Искра Михайлова ще е зам.-шеф на либералите в ЕП

A
A
A

Вчера и днес центристката група „Обнови Европа“, в чийто състав влизат партиите, членове на АЛДЕ, Европейската Демократическа партия, както и „Република напред“ на френския президент - Еманюел Макрон - проведе първите си официални заседания.

За председател на групата „Обнови Европа“ беше избран Дачиан Чолош от Румъния, който спечели вота с подкрепата на 65 от гласувалите 106 членове на групата.

Евродепутатът от Движението за права и свободи, Искра Михайлова бе избрана за заместник-председател на политическата група с най – много гласове, 88 от гласувалите. Редом с българския евродепутат, в Бюрото на
групата „Обнови Европа“ бяха избрани и членове от Великобритания, Франция, Испания, Дания, Белгия и Унгария.

„Изборът е успех за ДПС, което последователно издига своя авторитет в ЕП. Като заместник-председател на групата Обнови Европа, ще мога да работя за по-ефективен и близък до гражданите ЕС.“, заяви Искра Михайлова, непосредствено след гласуването.

Според Ръководителя на делегацията на ДПС в ЕП, Илхан Кючюк, „Това е успех както за ДПС, така и за България. Г-жа Михайлова ще работи за сближаване на икономическите и социални стандарти между държавите от Западна и Източна Европа.“

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички