Четвъртък,

Има ли конфликт? Кои двама не почетоха клетвата на Радев

От: Редактор -
21505
Има ли конфликт? Кои двама не почетоха клетвата на Радев
A
A
A

"Знаково беше отсъствието на Първанов и Плевнелиев от клетвата на Радев и Йотова. Две неща се съчетават - на първо място отношението към политиката на президента - и двамата го въприемат като разединител. И на второ място много сериозното съмнение за тежки манипулации на изборите чрез машините". Това заяви за "Денят на живо" политическият психолог проф. Антоанета Христова.

От своя страна политологът доц. Милен Любенов сподели по темата с отсъствието на двамата държавни глави, че макар да не знае каква е причината, не мисли, че е добър сигнал, а смята, че трябва да има уважение между президентите.

"Радев запази стария си стил на нападение и посочване на врага. Това беше най-дългата му реч като дължина, в нея се държа като министър-председател - приоритети, секторни политики и акцентира върху собствените си функции и механизми за постигането им'', сподели тя. И допълни, че Радев е обединител за спечелилите от него и тези, които са в парламента на базата на неговия авторитет, а е разединител за всички негласували.

Политологът доц. Милен Любенов смята, че речта на президента е била отчет на първия мандат и програма на приоритетите и целите, а вероятно скоро ще внесе проект за промени в Конституцията.

"Дългосрочните цели и приоритети бяха откроени в думите му. Не видях въпроси от оперативен характер с поставен фокус. Не трябва да се търси конфронтация между Петков и Радев.

В обозримо бъдеще обаче е възможно да има напрежение, но към този момент ще видим единодействие, свързано и с проекта за конституционни промени. Други партии също могат да внесат предложения", счита доц. Любенов.

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички