Неделя,

Илхан Кючюк с разкритие защо обществото ни е разделено

От: Иван Ангелов, кадър Дарик -
1095
Илхан Кючюк с разкритие защо обществото ни е разделено
A
A
A

Обществото ни е дълбоко разделено, когато говорим за начин, по който трябва да се гласува – 48% вярват на машините, а 47 на сто – на хартиените бюлетини. Ниската избирателната активност показва, че доверието между демоса и политическото представителство е загубено. Това обяви пред Дарик евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.

В предаването „Седмицата” той уточни, че въпросът е да се даде възможност на всеки един българин свободно да упражни своето избирателно право. Според Кючюк обаче ние сме демокрация, която не е свикнала да функционира с много партии в рамките на българското Народно събрание.

„Никой не вярва в желанието на политическите сили да се съберат на едно място и да създадат устойчивост, която да ни изведе от кризата. Имаме още по-голям проблем, превръщаме се в лидери на нещо, в което не вярваме, с което влачим гражданите в опасната плоскост на неверниците. Хора, които не вярват, не могат да изграждат прогрес. Регресът е задължително условие при тях”, категоричен е Кючюк.

„Жалко е, че 30 години по-късно не можем да се помирим с това, че правим избори по европейски начин. България прави едни нормални избори, които са легитимни и могат да възпроизведат власт”, добави Кючюк.

За него думата на 2022 година е "война" и България трябва да спре войната и по пътищата, и в институциите, и по важните теми, след което да потърси обединение. Думата на 2023 обаче ще бъде "мир", смята евродепутатът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com