Илхан Кючюк с ключови срещи в САЩ

Демокрацията няма алтернатива, каза лидерът на европейските либерали

Илхан Кючюк с ключови срещи в САЩ | StandartNews.com

В серия от работни срещи в Капитолия с американските конгресмени Марио Диас-Баларт, Джо Уилсън и Джим Коста лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк изрази своята подкрепа за засилено трансатлантическо партньорство между Европа и САЩ.

Насърчаване на демокрацията, войната в Украйна, възможностите за подкрепа на украинския народ и трансатлантическото партньорство са специален фокус във вниманието на политиците.

„Във времена на война, когато международния ред, основан на правила, е подложен на изпитание, тясната трансатлантическа координация и партньорство са без алтернатива. Днес виждаме, че света отново се изправя пред безпрецедентна,  от края на Втората световна война, военна мобилизация и само с общи усилия можем да възстановим мира и да запазим демократичните ценности. Борбата за защита на човешките права и срещу автокрацията, може да бъде успешна, само когато Европа и САЩ говорят с един глас. Демокрацията трябва да победи!“, заяви Кючюк.

По време на посещението си във Вашингтон Илхан Кючюк проведе срещи в Държавния департамент на САЩ, с президента на Националния фонд за демокрация (NED) Деймън Уилсън, с президента на Националния демократичен институт (NDI) Дерек Мичел, с Джърман Маршал Фонд, с посланика на ЕС в САЩ Ставрос Ламбринидис. По време на срещите бяха обсъдени съвместните усилия за насърчаване на демокрацията, войната в Украйна и възможностите за подкрепа на украинския народ, както и общи действия за насърчаване на евроатлантическата интеграция на Западните Балкани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай