Илхан Кючюк: ДПС ще участва в реформирането на съдебната система

Движението за права и свободи има своята позиция и своите проекти

Илхан Кючюк: ДПС ще участва в реформирането на съдебната система | StandartNews.com

Движението за права и свободи (ДПС) има своята позиция и своите проекти, и ще участва в усилията за промени в Конституцията на България. Това сподели пред камерата на Novini.bg в Страсбург евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.

Той напомни, че ДПС ще участва в реформирането на съдебната система. "Нужни са сериозни радикални реформи. Има липса на справедливост и това не е въпрос на усещане, а се вижда с просто око от българското общество", заяви евродепутатът и поясни, че не се изисква Велико Народно събрание.

„Най-вече искам българските граждани да усетят стабилността, която е свързана с редица проблеми. Не е важно какво казва Брюксел, а какво мислят българските граждани“, каза още Кючюк.

Във връзка със ситуацията на Балканите Илхан Кючюк заяви, че никой няма нужда от нови конфликти. Той смята, че България в този момент може да играе ключова роля.

Кючюк коментира случващото се в Република Северна Македония (РСМ). Той сподели, че не одобрява случващото се там, грубия език и антибългарските тенденции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай